Gemma Stekelenburg

Wie is zij

Het verspreiden van kennis is door de computer veel makkelijker geworden. Als illustrator, bioloog en liefhebber van wiskunde en informatica wil ik hier graag aan meewerken, door ingewikkelde onderwerpen uit te leggen in interactieve animaties, spelletjes te maken voor kinderen om vaardigheden, zoals taal en rekenen, te oefenen en afbeeldingen te ontwerpen die teksten verhelderen.
Waarom ik juist illustrator ben geworden, vertel ik in mijn blog Gemm’Art.

Soms voer ik opdrachten alleen uit. Dan zorg ik voor de illustraties, de tekst, de vormgeving, het geluid en het programmeren. Maar ik werk ook graag samen met tekstschrijvers, vormgevers en programmeurs aan grotere projecten, zoals bijvoorbeeld de website 10voorbiologie.nl, of het lesprogramma over de celdeling, dat ik samen met studenten en medewerkers van de Wageningen Universiteit maakte. Verder produceer ik ’trainers’, zoals voor de digitale leermethode www.jeelo.nl voor het basisonderwijs. Dat zijn flashfilmpjes om dingen te oefenen zoals de tafels, letters van het alfabet, maanden van het jaar, steden van Noord Holland etc.

Naast het computerwerk maak ik met veel plezier illustraties voor boeken, tijdschriften, kranten, folders en voor andere reclameuitingen. De openingspagina op mijn site is heel apart: er worden bellen geblazen op muziek!

Wat publiceert Gemma op Booxalive?

Cijfers leren
gemma stekelenburg booxalive digitale prentenboeken met animatiesIdee, illustraties, animaties, tekst: Gemma/Voice-over: Caroline Stekelenburg

Pieten, Pit en Paarden
Idee, illustraties, animaties, tekst: Gemma/Voice-over: Caroline Stekelenburg

Krokodillen Vriendjes
Idee, illustraties, animaties, tekst: Gemma/Voice-over: Saskia Stekelenburg

De Toverkus
Idee, illustraties, animaties, tekst: Gemma/Voice-over: Hester Stekelenburg

Lekkere hapjes!
Illustraties, animaties: Gemma/Tekst: Ed Sival

roze balk