De slimme dief

This original Greek text of Herodotos (in the balloons) is translated into English,
so that an international audience may enjoy this naughty story.
😀

The loading may be slow on some browsers. Please, have patience ♥

Dief-omslag
02-Dief-titelpage2
Dief-3
Dief
dief
dief
dief 7
dief 8
dief 9
dief 10
dief 11
dief 12
dief 13
dief 14
dief 15
dief 16
dief 17
dief 18
dief 19
dief 20
dief 21
dief 22
dief 23
dief 24
previous arrow
next arrow
Shadow

backward 😀 forward

complimenten Herodotus, Historiae, The smart thief, de slimme dief, farao Rampsinitos, Chletsos Vassilis auteur mysticism in ancient greece

Herodotus, Historiai, cartoon, comic, the smart thief, de slimme dief, Historiën boek 2 Euterpe, Egyptische koning Rampsinitos, schatkamer, afgehakt hoofd en arm, stripverhaalINTRO – LEUKE WEETJES !

Herodotus van Halicarnassus (het huidige Bodrum in Turkije!) leefde van ca. 485 v.Chr. tot 425/420 v.Chr. Hij was een Grieks historicus die in het westen beschouwd wordt als de “vader van de geschiedschrijving”. Hij is vooral bekend door zijn Historiën. De oorspronkelijke titel van de Historiën was Ἱστορίης ἀπόδεξις, dat ‘Verslag van mijn onderzoek’ betekent.
Herodotus, vader der geschiedschrijving, Historiae, Histories, oud-Griekse strip
Het enorme boekwerk is een mengelmoes van talloze reisverslagen en een oprechte poging om geschiedenis te schrijven. Gelukkig overheersen de anekdotes en gekke weetjes van alle landen die de reislustige Herodotus heeft bezocht.

Hij was de eerste die de Griekse mythologische geschiedenis loskoppelde van de actuele geschiedenis. Maar hij was een lichtgelovig man, dol op legendes, orakels en dromen, die hij meer dan eens verwarde met feiten. Door zijn reislust en interesse voor alle volkeren in de toen bekende wereld werd hij φιλοβαρβαρος (filobarbaros) barbarenvriend genoemd.
Landkaart uit Herodotus' tijd, de antieke wereld ten tijde van Herodotus

In 1974 lanceerde de VPRO een hele Herodotus-serie, met als eerste in de reeks het verhaal van “De slimme dief”.

Ton van Duynhoven als farao Rhampsinitos, Cox Habbema als de prinses, VPRO, Herodotus tv-reeks

Wilt u nog meer Egyptische pracht, praal en avonturen?
Bekijk de prachtige animatie: “Het raadsel van de sfinx” (klik op plaatje)

Vladimir Pekar (Oekraïne), raadsel van de sfinx, riddle of the sfinx, Egyptian animation, prince Amanekht , toverboek

More classic graphic novels you also may like:

Euripides, Alkestis, graphic novel, klassieke strip, Greek tragedy, Antiqua Signagriekse stripverhalen, griekse stripboeken, Ares and Aphrodite, classic comic, graphic novel in original Greek text, with English translation, Homer, Homerus OdysseeOdysseus, griekse strip, greek comic, greek cartoon, Homerus, heks Kirke, witch Circe, graphic novel, original Greek text, Homer, Magda van Tilburglatijnse stripboeken, latijnse comic, klassieke strip in latijn, plautus, curculio, latijnse komedielatijnse stripboeken, latijnse comic, klassieke strip in latijn, dido et aeneas, vergilius, latijnse stripboeken, latijnse comic, klassieke strip in latijn, phaethon, ovidius, metamorphosesRomulus en Remus, ontstaan mythe van Rome, Titus Livius, latijnse stripboeken, latijnse comic, klassieke strip in latijn
booxalive, verhalen online, gratis digitale prentenboeken, voorlezen online, peuters en kleuters verhaaltjes